ناطق نوری: دموکراسی ابزار می‌خواهد که آن را ندارید

علی‌اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

علی‌اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به مسئله دموکراسی و تحزب در ایران گفت که «دموکراسی ابزار می‌خواهد که آن را ندارید.»

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای ناطق نوری در سخنان روز دوشنبه ۲۴ آذر خود افزود: «کشوری که در آن دموکراسی وجود دارد باید حزب داشته باشد و بدون تحزب نمی‌شود کشور را اداره کرد.»

او در ادامه با ذکر این‌که «در کشور باید ابزار یعنی دموکراسی و قاعده بازی وجود داشته باشد، گفت: «متاسفانه قاعده بازی را بلد نیستیم.»

علی‌اکبر ناطق نوری که در سومین «همایش ملی نقش پژوهش در فرایند قانونگذاری» سخن می‌گفت اظهار داشت: «مجلس در وسط دموکراسی است و پس از انقلاب و حتی با وجود جنگ تحمیلی ما انتخابات را تعطیل نکردیم که نشان‌دهنده آزادی و دموکراسی است ولی دمکراسی ابزار می‌خواهد که آن را ندارید.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «اگر خبره نباشد ما دچار قومیت، قبیله‌گری یا موج می‌شویم و متاسفانه طبق بررسی‌هایی که انجام شده و آسیب‌شناسی‌هایی می‌بینیم در مسائل کشور مردم روی موج‌ها حرکت می‌کنند. نمی‌شود کشور را روی موج اداره کرد و هر گروهی بیاید و برود.»

علی‌اکبر ناطق نوری، پیش از این بارها بر ضرورت تشکیل احزاب قوی در کشور تاکید کرده‌است. از جمله وی ۱۰ خرداد گفته بود که در کشور به دو یا سه حزب فراگیر نیاز داریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان روز دوشنبه خود گفت: «معاونین، مشاورین و وزرا از جناحی که تازه دولت را تحویل گرفته‌است باید بر سر کار بیایند اما پایین‌تر از مشاورین و معاونین که کارشناسان هستند نباید دستخوش تغییر شوند ولی می‌بینیم که جناح الف وقتی بر سر کار می‌آید تا فراش مدرسه را عوض می‌کند و وقتی ب نیز می‌آید می‌گوید آنها زدند ما هم می‌زنیم.»

آقای ناطق نوری در خرداد ماه نیز از تغییرات فراوان مدیران با تغییر دولت‌ها انتقاد کرده و گفته بود: «گاهی چپ غلبه می‌کند و چون قاعده بازی را بلد نیستیم، می‌آید و هرچه نیروی راست وجود دارد را از بالا تا فراش ابرقو، همه را عوض می‌کند. گاهی نیز راست می‌آید و از بالا تا مستخدم جاسک را عوض می‌کند.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: «ما نه قاعده بازی را بلدیم و نه ابزار آن را داریم پس باید موضوع تحزب در جامعه نهادینه شود تا حزب کاندیدا و کارشناس معرفی کند و مردم به وی رای دهند زیرا این جزو ضروریات یک کشور است.»

آقای ناطق نوری تاکید کرد: «از بی‌قاعدگی صدمات زیادی متوجه کشور شده و از این مسیر کم آسیب ندیده‌ایم و طی این ۳۵ سال نیز به نحوی کشور اداره شده ولی باید از این به بعد به این موارد توجه کرد.»

علی‌اکبر ناطق نوری از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز و رقیب محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ بود.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ اما خبرهایی درباره حمایت او از میرحسین موسوی منتشر شد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، در مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با نام بردن از پسران اکبر هاشمی رفسنجانی و علی اکبر ناطق نوری آنان را تلویحا به فساد اقتصادی متهم کرد.

پس از این سخنان آقای احمدی‌نژاد، مصطفی ناطق نوری، پسر علی‌اکبر ناطق نوری، در نامه‌ای به میرحسین موسوی شیوه مناظره تلویزیونی وی با رقیب انتخاباتی‌اش را ستود.

در ماه‌های گذشته خبرهایی از تشکیل جلساتی با حضور اکبر هاشمی رفسنجانی، علی‌اکبر ناطق نوری و محمد خاتمی برای انتخابات مجلس دهم منتشر شده، اما آقای هاشمی رفسنجانی این خبرها را تکذیب کرده‌است.

محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، روز دوشنبه پنجم آبان خبرهای مطرح شده درباره تشکیل شورایی متشکل از حسن روحانی، اکبر هاشمی رفسنجانی، علی‌اکبر ناطق نوری و محمد خاتمی برای انتخابات آینده مجلس را «آرزو» خوانده و گفته بود: «باور ندارم که صورت بگیرد چرا که مواضع حجت‌الاسلام ناطق نوری کمی با برخی جریان‌ها متفاوت است».

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین گفته بود که آقای ناطق نوری از «ظلمی» که به گفته او در دولت نهم و دهم به وی شده و «توطئه‌هایی که صورت گرفت» دلخور است.

+24
رأی دهید
-18

arian1 - ابادان - ايران
ناطق نوری از اشخاص خیلی فرصت طلب نظام اخوندی است او بخاطر بدست اوردن ثروت بزرگی که خود او وخانواده اش بعد از انقلاب بدست اوردند مجبور شد اخوندی را شغل خود کند با وجود انکه حتی قبل از سال ۵۷ هیچ چیزی از روحانیت نمی دانست. این است اسلام ناب محمدی که همان فریبکاری وغارت ودزدی باشد
دوشنبه 24 آذر 1393 - 11:33
raisjomhur - مشهد - ايران
دموکراسی در یک تعریف خیلی ساده یعنی نصب و نظارت و عزل . خوب نصب که با کلی فیلتر انجام میشود نمونه اش رد صلاحیت های گسترده از طرفی نظارتی از طرف مردم بر حکومت نیست از طرف دیگر هم کسی قدرت عزل درستی ندارد البته فرمالیته مانند خبرگان رهبری وجود دارد اما همه بله قربان گو هستند
دوشنبه 24 آذر 1393 - 11:50
karaji - گتنبرگ - سوئد
حرف حق از دهان هر کسی‌ می‌تونه در بیاد !
دوشنبه 24 آذر 1393 - 14:24
perser68 - فلوریدا - آمریکا
چه جالب این الآن اونجا داره مردمو میچاپه؟؟؟؟ من فکر کردم رفته پی کارش!!! اینا تا مملکتو به .. نکشن نمیرن! فقط کافیه عکسه خبرو ببینم یک خطه خبرو هم نمیخونم!!! کی میشه این ملا ها رو تو صفه دادگاهای مردمی شمارش کرد؟
دوشنبه 24 آذر 1393 - 15:26
paksan - آمریکا - آمریکا
مشکل حرب نیست برادر مشکل وجود رکن دیکتاتوری است که جلوی کار نماینده ها و مردم مستقل را هم میگیرد چه برسه به حزب. شما تا زمانی که نیروهای نظامی و امنیتی را از سیاست و اقتصاد خارج نکنید و قدرت رهبر بعنوان رکن دیکتاتوری را مهار نکنید این آرزوها تکرار چیزی شبیه حزب رستاخیز و انقلاب سفید شاه خواهد بود و بس. احزابی که در کوچکترین خواسته های مردم آزادی عمل ندارند و دیکتاتور در کوچکترین مسائل به بهانه های مختلف از جنگ فرهنگی اقتصادی سیاسی و مذهبی دخالت مستقیم و غیر مستقیم دارد وقتی که بالهای دیکتاتوری یعنی سپاه و ارکان نظامی و امنیتی و صدها بنیاد و شرکتهای اقماری آنها برای منافع اقتصادی و قدرت و پول اجازه کار به کسی نمیدهند و با در دست گرفتن مناسب سیاسی تبلیغی و مدیریت های خرد عملاً هر حزبی را تبدیل به مترسک دست خودشان خواهند کرد و این اختلال قابل حل نیست مگر...نمونه واضح همین داستان مجوز شرکت مارلبرو توجه کنید مخالفتها از کجاست و منتفع کیست و بهانه چیست؟
دوشنبه 24 آذر 1393 - 18:07
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
کینه خامنه ایی از مردمِ ایران از زمانی‌ شدت گرفت که مردم ناطقِ نوری را که منتخبِ او بود انتخاب نکرده به خاتمی رأی دادند، سالِ ۸۸ این کینه را سر مردم خالی‌ کرد و آن دو را با همسرانشان به حبسِ خانگی, لقب فتنه و فتنه‌گر به مردم و آنها داد، /شما ابتدا برو به آن دیکتاتورِ مستبد الفبایِ دموکراسی را یاد بده که اراذل و اوباشش در خیابانها ول نبوده , باعثِ اخلال در این مملکتِ خراب شده بیش از این نکنند، مردم ایران همیشه به دنبالِ دموکراسی بوده اند.
‌سه شنبه 25 آذر 1393 - 00:18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.