ایران؛ یکی از ده کشوری که در معرض ناآرامی‌های گسترده خیابانی قرار دارند

تقاطع: موسسه‌ بین‌المللی “نومورا” در ژاپن که خدمات مشاوره امنیتی-اقتصادی ارائه می‌دهد در تحلیلی به قلم “الستر نیوتن”، تحلیل‌گر ارشد سیاسی خود، ده کشوری که استعداد بروز ناآرامی‌های خیابانی در مقیاس بزرگ را دارند برشمرده که یکی از آن‌ها ایران است.

این تحلیل با اشاره به ناآرامی‌های خیابانی رخ‌داده طی یک سال گذشته در کشورهای مختلف جهان، از بورکینا فاسو گرفته تا هنگ‌کنگ، از سه عامل نابرابری اقتصادی، فساد، و نارضایتی از دولت‌ها، به عنوان موتور محرک اعتراض‌های مدنی یاد کرده و با بیان این‌که این عوامل در حال حاضر در چندین کشور وجود دارند، خاطرنشان کرده که در این کشورها، «پدیده اعتراض به احتمال زیاد ادامه خواهد یافت».

تحلیل‌گر “نومورا” با اشاره به این‌که هیچ‌کدام از این ۱۰ کشور با تظاهرات خیابانی، “غریبه” نیستند، از افزایش احتمال وقوع تظاهرات گسترده در آن‌ها خبر داده و نوشته که تاثیر این موضوع بر فضای کسب و کار در این کشورها “شدید” خواهد بود.

از سوی دیگر، در حالی که این ده کشور در دسته‌ی اقتصادهای در حال ظهور یا نوظهور قرار می‌گیرند، “الستر نیوتون” می‌گوید که همواره این‌گونه نیست چرا که در بسیاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز تظاهرات خیابانی به صورت فزاینده‌ای دیده می‌شود.

اما ده کشوری که بر اساس این تحلیل، احتمال وقوع ناآرامی‌های خیابانی در آن‌ها می‌رود، از این قرار هستند:

۱) آرژانتین: کشوری که یکی از بالاترین نرخ‌های تورم در جهان را دارد و ضریب جینی آن ۴۳/۶ است.

۲) برزیل: تابستان گذشته و هم‌زمان با بازی‌های جام جهانی، شاهد ناآرامی‌های گسترده‌ای در اعتراض به شرایط اقتصادی بود.

۳) چین: با وجود غیرقانونی بودن اعتراضات در این کشور کمونیستی، اتفاقات ناشی از ناآرامی اجتماعی در آن، رو به افزایش است.

۴) ایران: تحریم‌های بین‌المللی، اقتصاد جمهوری اسلامی را فلج کرده است. در یک سال گذشته، قیمت مواد غذایی، بر اساس داده‌های رسمی، افزایش ۶ تا ۱۲ درصدی داشته است. در حالی که چشم‌انداز، با روی کار آمدن حسن روحانی، تا حدودی بهبود یافته، اما هم‌چنان بیکاری بالا، محدودیت‌ها بر آزادی‌های سیاسی، و خشونت علیه زنان به عنوان نکات حساس باقی مانده‌اند. در ماه اکتبر (مهر)، هزاران نفر به خیابان آمدند و خواهان پایان دادن به اسیدپاشی‌های سریالی علیه دختران جوانی شدند که نوع پوشش‌شان از نظر محافظه‌کاران ایران، “نامناسب” بوده است. شهروندان هم‌چنین از این‌که دولت به “پلیس امنیت اخلاقی” و “شبه‌نظامیان لباس‌شخصی” آزادی بیشتری داده، ناراضی هستند.

۵) نیجریه: بزرگ‌ترین اقتصاد افریقا با خطر تروریسم از سوی گروه اسلام‌گرای مسلح “بوکوحرام” روبه‌رو است. گروهی که با بمب‌های انتحاری حمله می‌کند و دختران نوجوان را می‌رباید.

۶) روسیه: هرچند که پوتین این روزها از محبوبیت بالای داخلی خود خوشنود است، اما نارضایتی‌هایی نیز از دخالت او در شرق اوکراین وجود دارد. از جمله در ماه سپتامبر، هزاران نفر به خیابان‌های مسکو آمدند و در دفاع از صلح در اوکراین شعار دادند. از سوی دیگر، ارزش روبل روسیه در برابر دلار امریکا به دنبال تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر، ۳۰ درصد کاهش یافته است.

۷) عربستان سعودی: تنش‌ میان اکثریت شیعه در استان‌های شرقی این کشور با حکومت سنی، در ماه گذشته و به دنبال صدور حکم اعدام برای یک “روحانی” شیعه افزایش یافته است.

۸)‌ ونزوئلا:‌ این کشور ثروتمند از لحاظ منابع سوخت‌های فسیلی، با مجموعه‌ای پیچیده از مشکلات داخلی روبه‌رو است. این کشور که در نیمه‌ی نخست امسال، بزرگ‌ترین اعتراضات یک دهه‌ی اخیر خود را تجربه کرده، با نرخ تورم چشم‌گیر ۶۵ درصدی روبه‌رو است.

۹)‌ قلمرو فلسطینی: حملات و خشونت‌های اخیر نسبت به شهروندان اسراییلی در اورشلیم، به احتمالات در خصوص اوقوع “انتفاضه سوم” دامن زده است.

۱۰) شیلی:‌ تمایل به اصلاحات سیاسی در قلب شیلیایی‌های جای دارد که نسبت به “میچل باچله”، رییس جمهور، ناراضی هستند. تظاهرات بزرگ ماه مارس، در کنار اعتراضات دانشجویی ماه سپتامبر، از اصلاحات آموزشی تا اعتراض به نابرابری اقتصادی وسیع را شامل می‌شده است.

+133
رأی دهید
-6

greentree - تهران - ایران
اینقدر مردم ساده روستایی را با مذهب فریب ندهید ،هیچ سعادتی در سنی یا شیع بودن نیست و تمامی‌ مردم دنیا هم بیدار شدند و به فکر پیشرفت علمی‌ هستند به غیر از مردم خاور میانه
جمعه 23 آبان 1393 - 13:41
amonbede - تهران - ایران
اگه تمام مردم ایران از گرسنگی و ظلم بمیرن باز هم اعتراض نمیکنن چون همه ی مردم ایران پایبند ولایت فقیه هستند
جمعه 23 آبان 1393 - 14:06
arian1 - ابادان - ايران
اخوندها از اغازنظام خونخوار اسلامی بخاطر منافع شخصی وقدرت با پشت کردن به مردم وایجاد جو خفقان ودستگیری واعدامهای بیشمار عملا در مقابل مردم قرار گرفتند وهمیشه از ترس اعتراض و نابودی حکومتشان فشار را بر مردم بیشتر کرده اند اما تاریخ نشان داده است که مردم بالاخره بر حکومت های دیکتاتوری پیروز شده اند ودر ایران هم بزودی بساط نظام فاسد وجنایتکار اسلامی را جمع خواهیم کرد.
جمعه 23 آبان 1393 - 14:08
siavash2a - تهران - ایران
فقط ما ملت کمی وجود میخاییم تا حکومتو وادار به اصلاحات اساسی کنیم
جمعه 23 آبان 1393 - 16:11
تیتو تیتو - تهران - ایران
به مردم اجازه نفس کشیدن هم نمیدهند چه برسه اجتماع مسالمت امیز در اعتراض به فساد ماورایی حکومتی و تبعیض .
جمعه 23 آبان 1393 - 17:10
mlowes - واشنگتن - آمریکا
چیزی که جالبه اینه که هیچ کدوم از این ۱۰ کشور با وجود ثروت نسبی‌، دارای دموکراسی نیستند.
جمعه 23 آبان 1393 - 17:19
bahar_062000 - اصفهان - ایران
چشم بسته غیب گفتن .
جمعه 23 آبان 1393 - 16:43
مترلینگ - منچستر - انگلستان
به نظر من مردم ما بیحال یا بی وجود نیستند حریف پر زوره مگه ندیدید ماشین ها وگارد ضد شورش و تجهیزاتشون رو واگه کسی گرفتار بشه مثل اعتراض های 88 سر از زندان کهریزک و تجاوز و شکنجه در میاره و هیچ اب از اب هم تکون نمیخوره وقتی برای اعتراض به اسید پاشی ریختند تو خیابون و هر زمان که صد نفر ریختند تو خیابون باهاشون چه کردند اگه کارمند باشی که اخراجی اگه شغل ازاد باشی که همه زندگیت از بین میره ونه تنها خودت اطرافیانت هم گرفتار میشن و بد تر این که هنوز تو کشور ما دودسته گی زیاده هنوز به جایی نرسیده که شصت هفتاد درصد یک پارچه شده باشند کسایی هم که رژیم رو قبول ندارند گرفتار تعصبات خشک دینی هستند
شنبه 24 آبان 1393 - 02:13
مترلینگ - منچستر - انگلستان
وکسایی که عقیده دارن ایرانیها بی بخارن هنوز زیر دست این وحشی ها کتک نخوردن صدای شکسته شدن استخوان رو زیر فشار باتوم ندیدن تیر خوردن و خونین مالین شدن رو زیر هجوم این وحشی هارو از نزدیک ندیدن اینا خیلی بیرحم ومروت هستن به زن ومرد وپیرو جوان رحم نمیگنند کتک وشکنجه های تو زندان هم که دشمنت هم نبینه و نشنوه
شنبه 24 آبان 1393 - 03:08
جنگنده - تهران - ایران
اول این لیست باید نام کشور کثیفه آمریکا را هم اضافه کنید چون بحرانهای عظیم این کشور کثیف هم به زودی به شدت آغاز خواهد شد.
شنبه 24 آبان 1393 - 09:13
جنگنده - تهران - ایران
جالبه که در این لیست اکثر کشورها مخالف سیاستها آمریکای کثیف میباشند و دقیقا مشخص است که این لیست دروغین و پوچ است. در همین آمریکای وحشی ماه پیش بود که به علت کشته شدن یک سیاهپوست، یک هفته شورش و بلوا در چندین ایالت فراگیر شده بود و چندین نفر هم کشته و مجروح شدند. البته از موسسه ای که از کشوره نوچه آمریکا یعنی ژاپن تغذیه میشود نباید انتظار اخبار دروغین غیر از این را داشت. کشوری که انقدر حقیر است که نظامیان کشور بیگانه در آن پایگاه دارند و چندین بار به زنان آن کشور تجاوز کرده اند. خاک بر سر مردم کشوری که بیگانه بخواهد برایش تصمیم بگیرد که چکار کند و نکند.
شنبه 24 آبان 1393 - 09:16
highlight - کرج - ایران
جنگنده - تهران - ایران. آمریکا کثیف نیست ...کثافت حکومت تو هست که با توحشش صدای کل دنیا رو درآورده
یکشنبه 25 آبان 1393 - 08:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.