با امضای باراک اوباما عدم صدور ویزای ابوطالبی قانونی شد

آقای ابوطالبی می‌گوید نقشی مستقیم در تسخیر سفارت آمریکا و گروگان‌گیری نداشته است



با امضای باراک اوباما مصوبه کنگره آمریکا در منع صدور ویزا برای حمید ابوطالبی، نماینده جدید ایران در سازمان ملل متحد تبدیل به قانون شد.

ایران از این تصمیم آمریکا شکایت کرده و آن را مغایر با قوانین بین المللی می‌داند.

آقای اوباما روز جمعه (۱۸ آوریل - ۲۹ فروردین) به هنگام امضای این مصوبه گفت که او با نظر کنگره همراه است که می گوید کسی که در چنین فعالیتی (گروگان گیری سال ۱۹۷۹) مشارکت داشته ممکن است از مصونیت دیپلماتیک برای ورود به خاک آمریکا بهره ببرد.

با این حال، رئیس جمهوری آمریکا گفته از آنجا که این قانون می تواند دست رئیس‌جمهوری را برای موافقت یا مخالفت با صدور روادید برای سفرای دولت‌ها ببندد، او از این مصوبه به عنوان توصیه‌ای قانونی در مواردی که با حق تصمیم‌گیری رئیس دولت مغایرت داشته باشد، استفاده خواهد کرد.

کنگره آمریکا علت این تصمیم را مشارکت آقای ابوطالبی در جریان اشغال سفارت آمریکا و گروگان‌گیری دیپلمات‌های آمریکایی در تهران به سال ۱۳۵۸ اعلام کرده است.

آقای ابوطالبی معاون سیاسی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران است و به عنوان نماینده این کشور در سازمان ملل متحد معرفی شده است.

بر اساس "توافقنامه مقر سازمان ملل متحد مورخ سال ١٩٤٧" که بین این سازمان و ایالات متحده، به عنوان کشور میزبان، به امضا رسیده دولت آمریکا متعهد است از ایجاد مانع در برابر فعالیت دیپلمات‌ها و میهمانان سازمان ملل متحد خودداری کند.

دولت ایران هم با استناد به این توافقنامه شکایتی را به کمیته مربوطه د رسازمان ملل متحد تقدیم کرده است.

با وجود شکایت ایران به سازمان ملل متحد درباره حمید ابوطالبی، دولت آمریکا پیش از امضای باراک اوباما هم تاکید کرده بود که به او روادید نمی‌دهد.

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، جمعه گذشته (۲۲ فروردین) گفته بود "با توجه به نقش آقای ابوطالبی در حوادث سال ۱۹۷۹، دادن روادید به او غیرقابل‌قبول است".

در روزهای گذشته، انتشار گزارش‌هایی درباره همکاری آقای ابوطالبی با گروهی که سفارت آمریکا را در تهران در سال ۱۳۵۸ تصرف کرد و دیپلمات‌ها را گروگان گرفت، باعث شد مخالفت‌های جدی با ورود او به آمریکا مطرح شود.

این موضوع همزمان با ادامه گفتگوهای میان ایران و گروه ۱+۵ که آمریکا هم عضو آن است، نگرانی‌هایی از تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم این بحران بر پیشرفت مذاکرات هسته‌ای ایجاد کرده است.

دیپلمات‌های آمریکا برای ۴۴۴ روز به گروگان نگه داشته شدند و آن واقعه به قطع کامل روابط تهران و واشنگتن منجر شد.

حمید ابوطالبی می‌گوید با گروه "دانشجویان پیرو خط امام" کار کرده اما نقشی مستقیم در گروگان‌گیری نداشته و از جمله در مقطعی درباره آزادی گروهی از این گروگان‌ها، مترجم گروه بوده است.

+77
رأی دهید
-11

mohammad1234 - تهران - ایران
امریکا از اول انقلاب تا حالا هیچ کاری جز تحریم برای ایران نکرده . این مزاکرات هم همش الکی بود مثل سال 82 که تمام غنی سازیمون رو متوقف کردیم در مقابل بوش ما رو تروریست جهان نامید و تحریم کرد
شنبه 30 فروردين 1393 - 01:27
zavareh - رودسر - ایران
چه عجب بالاخره این باراک حسن از خودش جربزه‌ای نشان داد.
شنبه 30 فروردين 1393 - 02:03
Sabokbalam - کالیفورنیا - آمریکا
ولى حتماً به ابو گرمکى و ابو هندوانه ویزا خواهند داد.
شنبه 30 فروردين 1393 - 01:24
hovakhshatare - تهران - ایران
هه هه هه دمشون گرم. خوب کاری کردند تا یه مشت بی‌شعور و نفهم یاد بگیرند که نباید کارهای احمقانه‌ای مثل اشغال یک سفارت رو انجام بدهند. هرچند که این زبون‌نفهم‌ها یاد نمی‌گیرند.
شنبه 30 فروردين 1393 - 07:35
mehrdad58 - لندن - انگلیس
ما ایرانی‌‌ها مردمان خوبی‌ نیستیم، این انقلاب اسلامی هم نتیجهٔ بی‌ لیاقتی و بی‌ عرضگی خودمون بود. .واقعا افسوس . دوبی‌ توی این چند سال به کپجا رسید ،ما با این همه ادّعا به کجا نزول کردیم ! این پدر سوختها از ساله ۱۹۷۹ تا الان هیچ کاری برا ایران نکردن، همه چیز این مملکت رو نابود کردن این آخوندا، این مردم بی‌ عرضه هنوزم خوابن .
شنبه 30 فروردين 1393 - 10:00
آخوندستیز - نیریز - ایران
دست اوباما درد نکند. همه دست اندر کاران جمهوری استفراقی را باید به اروپا و آمریکا ممنوع الورود کرد. همه از دم تروریست و آدمکش هستند. بدون اشتثنا. جاسوس خانه های اینها هم که در قالب سفارت فعالیّت میکنند باید بسته شوند یا به نمایندگان واقعی مردم ایران واگذار شوند.
شنبه 30 فروردين 1393 - 10:42
afshin8 - لوس انجلس - امریکا
در رژیم سیدعلی هر کی خوش‌خدمتی اعم از قتل و جنایت و تجاوز برای بقای رژیم کرده باشه پاداش می‌گیره
شنبه 30 فروردين 1393 - 18:06
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.