نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات مجلس نهم

مقامات رسمی و رسانه‌های ایران به‌رغم تحریم گسترده از مشارکت بالای مردم در انتخابات نهمین دوره مجلس خبر می‌دهند. شرکت محمد خاتمی، یکی از رهبران اصلاح‌طلب، سبب شگفتی برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای شد.


در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی حدود ۳۳۱۳ نامزد بر سر ۲۹۰ کرسی مجلس دست به رقابت زدند. ویژگی این دوره انتخابات عدم شرکت گروه‌های عمده اصلاح‌طلب و بخش گسترده‌ای از اپوزیسیون سکولار بود. رقابت در این دوره‌ی مجلس بطور واقعی میان جناح‌ها و افراد مختلف اصول‌گرا صورت گرفت.
 
مشارکت مردم در انتخابات
 
سایت‌های داخلی (خبر آنلاین، مهر و ایسنا) مدعی هستند که آمار غیر رسمی شرکت‌کنندگان در انتخابات حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد بوده است. این بدین معناست که به‌رغم تحریم گسترده، مشارکت مردم در انتخابات مجلس نهم بیش از اغلب دوره‌های گذشته بوده است. در صورت درستی آمار داده شده تنها پنجمین دوره انتخابات مجلس شورا با بیش از ۷۱ درصد مشارکت مردم میزان بیشتری را نسبت به دوره‌ی نهم نشان می‌دهد.
 
صفرعلی براتلو، رئیس ستاد انتخابات استان تهران، مشارکت مردم در حوزه انتخابیه شهر تهران را تا ساعت ۱۹ روز جمعه حدود ۳۴ درصد اعلام کرده است. وی تصریح کرد: «پیش‌بینی ما این است که میزان مشارکت در شهر تهران به بالای ۴۰ درصد خواهد رسید و این یعنی اینکه کار بزرگی صورت گرفت.» مقامات رسمی آمار مشارکت برای استان تهران را بالغ بر ۵۰ درصد تخمین می‌‌زنند. مهلت انتخابات در روز جمعه چهار بار تمدید شد و تا ساعت ۲۳ (۱۱ شب) ادامه داشت.
 

حضور محمود احمد‌نژاد در انتخابات مجلس نهم


 
خبر آنلاین نیز تعداد شرکت‌کنندگان در تهران را حدود ۲ میلیون ششصد هزار نفر (آمار غیر رسمی) تخمین زده است. به نوشته این سایت در شمارش اولیه آرا در تهران علی‌ مطهری، محمدرضا باهنر، محمدحسن ابوترابی‌فرد، غلامعلی حدادعادل و مرتضی آقا تهرانی بر دیگر رقبا پیشی گرفته‌اند. در قم نیز علی لاریجانی، نامزد جامعه مدرسین قم، پیشتاز انتخابات این شهر اعلام شده است.
 
نتایج شمارش آرا در شهرستان‌ها
 
تا ساعت ۹ روز شنبه (۳ مارس/۱۳ اسفند) نتایج بیش از ۵۵ حوزه انتخابی مشخص شده است. نتیجه شمارش آرای شهرهایی نظیر کاشان، اردکان، کرمان، سمنان، گرمسار، شاهرود، چالوس، بوشهر، خلخال، شوش و غیره اعلام شده است.
 
در میان شماری از اصول‌گرایان از "جبهه متحد" و "جبهه پایداری" برخی از "اصلاح‌طلبان" منفرد نظیر محمدرضا تابش، خواهر‌زاده محمد خاتمی رئیس‌جمهور پیشین نیز توانسته‌اند به مجلس نهم راه یابند. تابش برای چهارمین بار به عنوان نماینده اردکان در مجلس حضور خواهد داشت.
 
پروین احمدی‌نژاد، خواهر محمود احمدی‌نژاد، از حوزه انتخابیه گرمسار و مصطفی کواکبیان از شهر سمنان از رقیبان خود شکست خوردند و نتوانستند به مجلس راه یابند.
 
رسانه‌های داخلی به شرکت شخصیت‌های سیاسی و مقامات رسمی در انتخابات اهمیت ویژه‌‌ای داده‌اند. از جمله به حضور آیت‌الله خامنه‌ای، محمود احمدی‌نژاد، هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی، علی لاریجانی و محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین و یکی از چهره‌های بانفوذ اصلاح‌طلبان.
 
شگفتی از شرکت محمد خاتمی در انتخابات
 
شرکت محمد خاتمی با توجه به فراخوان گروه‌های اصلی اصلاح‌طلب مبنی بر عدم شرکت در انتخابات این دوره شگفت‌انگیز و بحث‌برانگیز بود. محمد خاتمی در حالی در انتخابات شرکت کرده که خودش با اعلام شرایط سه‌گانه و عدم تحقق آن‌ها، شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات را "بی‌معنا" دانسته بود.

صادق زیباکلام، استاد علوم‌سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به پرسش سایت جرس در مورد شرکت محمد خاتمی و برادرش در انتخابات گفت: «بنده از این خبر شگفت‌زده نشدم برای اینکه با شناختی که از آقای خاتمی دارم شرکت وی در انتخابات امروز برای من تعجب‌برانگیز نبود.» وی افزود: «آقای خاتمی هیچ‌گاه نگفته بود که در انتخابات شرکت نکنید و در انتخابات شرکت نخواهم کرد و یا انتخابات را تحریم می‌کنم. آنچه که خاتمی گفت این بود که اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی به صورت فردی و یا لیستی هیچ نامزدی نخواهند داشت.»
 
روزنامه کیهان چاپ تهران نیز خاتمی را "آقای فریب" نامیده است. در خبر این روزنامه آمده است: «شرکت خاتمی در انتخابات و پشت پا زدن به ادعای قبلی خود، باعث شوک و آشفتگی بی‌سابقه در محافل ضدانقلاب شد.» بر اساس این گزارش خاتمی در ساعت ۱۵ و سی دقیقه روز جمعه در روستای "وادان" دماوند رای خود را به صندوق ریخته است. خبرگزاری فارس نیز عکسی از حضور خاتمی در شعبه اخذ رای منتشر کرده است.
 
واکنش نهادهای حقوق‌بشری و روزنامه‌نگاران به انتخابات
 
سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر انتخابات مجلس شورا را "ناعادلانه" خواند. جو استورک، معاون بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر، دراین‌باره گفت: «مقام‌های ایرانی با رد صلاحیت نامزدان و زندانی کردن خودسرانه افراد کلیدی جنبش اصلاحات، صحنه را به دلخواه خود تنظیم کرده‌اند. هیچ‏گونه شفافیتی در مورد روند تصفیه و گزینش نامزدان در انتخابات وجود ندارد.»
 
گزارشگران بدون مرز نیز ضمن اشاره به سرکوب مخالفان و روزنامه‌نگاران اعلام کرده بودند که «برگزاری این گونه انتخابات هیچ ارزشی ندارد».
 
خبرنگاران خارجی از جمله خبرنگار سی‌ان‌ان و نیز یک خبرنگار ایتالیایی که در روز انتخابات (جمعه ۱۲ اسفند) در ایران بودند در توئیترشان نوشتند که خبرنگاران خارجی را با اتوبوس به حوزه‌های مشخص رأی‌گیری می‌برند و انتخاب دیگری نیست.

+99
رأی دهید
-104

yashainiran - ایران - ایران
اگر اخبار فالس نیوز را ببینید تعداد آراء به دست آمده را ننوشته اند فقط نام برندگان اتخابات را نوشته این بدین معنی است که در بیشتر شهرها تعداد شرکت کنندگان از تعداد مورد انتظار کمتر بوده است
شنبه 13 اسفند 1390 - 07:55
pesare_sheytoonn - انکارا - ترکیه
سلام در اذربایجان و گیلان مشارکت خیلی پاین بود در ترکمن صحرا هم بقدری پاین بود که ۱ دونه ترکمن نرفت مجلس(ترکمن ها تحریم کردن) از گنبد که ۸۰ -۹۰ درصدش ترکمن بودن یه فارس رفت مجلس تو تبریز هم بقدری تحریم بالا بود که انگار وارد شهر مرده ها شدین حتا ملت با ماشین تو خیابون ها چرخ نمیزدن
شنبه 13 اسفند 1390 - 07:57
Benika - برن - سوئیس
آنجا که آزادی نیست ، اگر رای دادن چیزی را تغییر می داد ؛ اجازه نمی دادند رای بدهید . مارک تواین
شنبه 13 اسفند 1390 - 09:11
sir.amir - منچستر - انگلستان
آقایون اصلاح‌طلب کلاشنو بالاتر بذارند چی‌ فکر کردید جالب اینجاست صدای آمریکا در یک تماس تلفنی از ایران به یک هم وطن میگفت اگر ایشان را مجبور کردن برای رای دادن نظرتون چیه .آخه اون فرد که ادعا سیاسی داره چطور با کوچیک‌ترین فشاری بر فرض میره رای میده آخه هم چنین آدمی می‌خواد از هم وطن نان دفاع کنه مرد اون هست که در زندان از موضع خودش پایین نمیاد مثل حشمت الله طبرز دی نه‌ این مولا روباه صفت ترسو .ننگ بر کلّ نظام از سبز موسوی گرفته تا سید علی‌ چلاق .ننگ بر شما تازی‌ها و تازی پرستها
شنبه 13 اسفند 1390 - 09:42
love-iran - چابهار - ایران
pesare_sheytoonn - انکارا - ترکیه. من طرف دولت مجلس اخوند هیچکی نیستم فقط واسم سواله شما این حرف رو از کجا اینقدر به اطمینان میزندید به همه این شهر ها از ترکیه سر زدید؟
شنبه 13 اسفند 1390 - 09:48
arash_1932 - مشهد - ایران
خاتمی و امثال او برای این که از نون خوردن نیفتن تو هر انتخاباتی و هر ذلتی هم که باشه شرکت می کنند. نون به نرخ روز خورن.
شنبه 13 اسفند 1390 - 10:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.