حاکمان نظامی: رهبر مصر خمینی دیگری نخواهد بود


حاکمان نظامی: رهبر مصر خمینی دیگری نخواهد بود

شورای عالی نیروهای مسلح مصر که حکومت این کشور را در دست دارد نشستی با سردبیران نشریات و اعضای هیئت مدیره بنگاههای مطبوعاتی داشت تا آنان را در جریان اقدامات خود برای برآوردن خواسته های مردم و روند انتقال قدرت به حکومتی غیرنظامی در آینده بگذارد.

هدف از برگزاری این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید، اطمینان دادن به مطبوعات بود که ارتش قصد بازگرداندن وضعیت به دوران پیش از حسنی مبارک را ندارد و در عزم خود برای برپایی حکومتی دموکراتیک و غیرنظامی در مصر جدی است.

در این نشست که دو تن از معاونان و یکی از مدیران کل وزارت دفاع در آن با مدیران مطبوعات سخن گفتند، موضوعات مختلفی از انتخابات آتی ریاست جمهوری و مجلس گرفته تا لغو تصمیمهایی که در زمان حسنی مبارک گرفته شده بود مطرح و بررسی شد اما در گزارشهایی که از نشست منتشر شده، عنوان اصلی و صدر خبر به آن بخش از سخنان اعضای شورا اختصاص داده شده که گفته اند مصر، ایران یا غزه نخواهد شد و رهبری اش را "خمینی دیگری" در دست نخواهد گرفت.

این در حالی است که در گزارشهای این نشست هیچ اشاره دیگری به ایران و آیت الله خمینی در مذاکرات جلسه نیامده و مشخص نشده که به چه دلیل، اعضای شورای عالی نظامی نام ایران و بنیانگذار حکومت جمهوری اسلامی را مطرح کرده اند.

در گزارشهای مذاکرات نشست تنها اشاره کوتاهی به جریانهای اسلامگرا به چشم می خورد که در بخش پایانی و کم اهمیت تر گزارشها درج شده و بنابر آن، شورای عالی نیروهای مسلح اطمینان داده است که جریانهای اسلامگرا از خارج به این کشور نفوذ نخواهند کرد.

اما در این بخش از گزارشها هیچ اشاره ای به نام آیت الله خمینی و ایران و اینکه آیا منظور از نفوذ جریانهای اسلامگرای خارجی، ایران و جنبشهای تحت حمایتشند یا نه مطرح نشده است.

بدین ترتیب به نظر می رسد که اشاره به ایران و آیت الله خمینی در اظهارات اعضای شورای عالی نیروهای مسلح، اشاره ای گذرا بوده اما بیش از دیگر سخنان آنان مورد توجه رسانه های مصری قرار گرفته است، تا آنجا که این اشاره، تیتر اصلی گزارشهای این نشست شده است.

چنین برخوردی از جانب رسانه های مصر، بیانگر حساسیتی است که در این کشور نسبت به رشد اسلام سیاسی و قدرت گرفتن جریانهای اسلامگرا در مصر پس از حسنی مبارک پدیدار شده است.

با اینکه اخوان المسلمین، عمده ترین جریان اسلامگرای مصری تأکید کرده که ایران را الگوی خود برای حکومت آینده مصر نمی داند اما برخی ناظران در مصر همچنان احتمال می دهند که گروههایی چه درون اخوان المسلمین و چه خارج از آن، به دنبال برقراری حکومت اسلامی در مصر باشند.

بدنبال تحولات مصر و برکناری حسنی مبارک از قدرت یک شورای نظامی کنترل قدرت را در مصر برعهده دارد. پیشتر این رهبران نظامی اعلام کردند که انتخابات ریاست جمهوری این کشور تا دو ماه بعد از انتخابات پارلمانی برگزار خواهد شد.انتخابات عمومی در مصر قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود.

YAS ABI - بلژ - برل
اصلا نقص و ضعف بزرگ در قیامهای ملتهای عرب نداشتن یک رهبری به عظمت ابت اله خمینی است. میدانند استبداد را نمیخواهند اما نمیدانند چگونه به دموکرلسی برسند.
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

YAS ABI - بلژ - برسل
مردی پاک با ایمان شجاع ضد استعمار و ضد استبداد. تمام نسل اینده ایران مدیون فکر بلند و بی نظیر اوست. تمام انسانهای ازادیخواه و استقلال طلب او را الگو میدانند. قیامهای ملت های عرب متاثر از قیام ملی مردم ایران است. ساده زیست و صادق. اگرنه امروز کشورماهنوززیر چنگال امریکا و شاه بود.حسنی مبارک هم یکی مثل شاه بود . به امید روزی که دموکراسی دینی د راین کشورها یکی یکی حاکم شود. و البته ضعفهای ایران راهم نداشته باشد.
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
درود بر ملت مصر اگر از فاجعه ی ایران و فاجعه حماس در فلسطین درسی اموخته باشد در غیر این صورت وضعی مشابه ایران در انتظار انهاست
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

shahab46 - المان - هانوفر
YAS ABI - بلژ - برسل ... را میگیری ... و تو سایتها میچرخی و... بر ... روح خمینی ... لعنت
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

YAS ABI - بلژ - برسل
در انتخابات سپتامبر اسلامگرایان اکثریت میشوند و رئیس جمهور معتدل ولی ضد اسرائیل سرکار می اید و بعد قوانین شریعت به تدریج حاکم میشود .
چهار‌شنبه 17 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.