تصاویری از تعدادی از بازارهای سنتی دنیا


تصاویری از تعدادی از بازارهای سنتی دنیا

بولتن :  بازار تنها محل مبادله کالا و محصولات نیست. بلکه مکانی برای معرفی آداب، فرهنگ، سنت ها و روش های زندگی مردم نواحی مختلف جهان است.

بازار واژه‌ای فارسی است که ریشه آن در زبان پهلوی بهاچار است به معنای مکان قیمت‌ها. بازار تنها محل مبادله کالا و محصولات نیست. بلکه مکانی برای معرفی آداب، فرهنگ، سنت ها و روش های زندگی مردم نواحی مختلف جهان است. بازارهای سنتی همواره بعنوان قسمتی از نماد فرهنگی هر قوم و ملتی مطرح بوده و هستند، بطوریکه به سادگی با مشاهده آنها می توان از گذشته های دور آنها اطلاعات مفیدی بدست آورد. در اینجا به معرفی چند نمونه از این بازارهای سنتی میپردازیم.

بازار سنتی تبریز بزرگترین بازار سنتی مسقف جهان

 


بازار سنتی تبریز یکی از نمونه‌های منحصر به فرد از لحاظ معماری بوده و بزرگترین بازار مسقف جهان است. بازار تبریز خاطرات ناگفته فراوانی در دل خود دارد و کوچه‌پس کوچه‌های پیچ در پیچ آن، آشنای هر کودک و پیر تبریزی است. مجموعه بازار تبریز که قدمت آن به قرن چهارم هجری- قمری می‌رسد، به‌عنوان یکی ‌از زیباترین و بزرگترین بازارهای به هم پیوسته، گواهی زنده بر اصالت تجارت و معماری در مشرق زمین است.
 

 


سبک معماری، آرایش مغازه‌ها، تیمچه‌ها، کاروانسراها، دالان‌ها، راسته‌ها، انواع مشاغل و وجود تعدادی مدرسه و مسجد که پیشینه تاریخی دارند، بازار تبریز را نمونه عالی یک محیط تجاری و معماری اسلامی و شرقی کرده است. جایگاه و اهمیت تبریز در تجارت و کسب و کار، ایجاب می‌کرد بازاری بزرگ و مراکزی برای مبادله، فروش و انبار کالاهای شرقی و غربی به وجود آید که این امر در طول تاریخ تحقق پیدا کرد.

در طول تاریخ، بازار تبریز همواره مورد توجه جهانگردان ایرانی، عرب و اروپایی بوده و افرادی همچون مقدسی، یاقوت حموی، زکریا محمود قزوینی و ابن بطوطه، حمدالله مستوفی، اولیا چلبی، مارکوپولو، اودریک، کلاویخو، جان کارت رانت، کنتارینی، تاورنیه، شاردن، پیر ژوبر، فردریک ریچاردز و دورتی اسمیت درباره آن مطالب ارزنده‌ای بیان کرده‌اند.



تایلند که به نام ونیز شرق شناخته میشود. این کشور به خاطر داشتن کانالها و راههای آبی متعدد به این نام شهرت یافته است. بنابر این وجود بازارهای شناور در آن دور از ذهن به نظر نمی رسد. تایلند بازارهای شناوری دارد که بازار دمنوین سادواک Damnoen Saduak از معروف ترین آنها است. بازار دمنوین سادواک در 109 کیلومتری جنوب بانکوک قرار دارد.

از آنجا که خاک اطراف کانال ها برای کشاورزی بسیار مناسب است کشاورزان در اطراف آنها به کار و فعالیت مشغول اند و مهمترین محصولی هم که در این بازارها به فروش می رسد محصولات کشاورزی است.




بازار در بسیاری از شهرهای خاورمیانه و نیز در پاکستان به مرکز تجاری اصلی شهر اطلاق می‌شود که از آن برای خرید و فروش و نیز برای مبادله کالا استفاده می‌شود. بازارهای پاکستان به شکل کاملا سنتی اداره می شود و از لحاظ شکل ظاهری به بازارهای ایران بسیار شبیه است. در آنجا کالاها به شکل عمده در کنار هم چیده شده و اکثر محصولات داخلی پاکستان به صورت باز و کیلویی به فروش می رسد.
 






بازار های سنتی هند



 


هند مسیر طولانی را در جهت توسعه و پیشرفت پیموده و الگوی توسعه ای هند به عنوان یکی از الگوهای جالب توسعه جهان همواره مورد توجه بود و دانشمندان علم اقتصاد آن را مورد بررسی قرار داده اند. اما در کنار بازارهای پیشرفته مدرن امروزی هنوز هم بازارهای سنتی در کشور هفتاد و دو ملت وجود دارد. بازارهایی که بوی ادویه تازه و مخصوص هندی از هر سوی به مشام می رسد.




استانبول بازارها و مراکز خرید بسیاری داشت. معروف ترین این بازارها Grand Bazaar و Spice Bazaar است. با این وجود بازار سنتی استامبول برای بسیاری از ایرانی ها کاملا شناخته شده است و هرساله بسیاری از گردشگران ایرانی که به این شهر سفر می کنند بازدید از این بازار را هم در لیست کارهایشان قرار می دهند. این بازار مخصوص محصول خاصی نبوده و به اصطلاح از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن یافت می شود. با این وجود باید مراقب باشید که کالای اصل بخرید و مارک های تقلبی نصیبتان نشود. 


 


از نظر بین المللی آشپزی تایی مشهور است. تایی ها خوردن را دوست دارند. همانند سایر کشورهای جنوب شرق آسیا، ایستگاههای غذا در هر جایی از خیابانها، فروشگاهها و نمایشگاههای تایلند به چشم میخورد. اما بازار های خیابانی فروش غذاهای تایی بسیار دیدنی است در این بازار ها همه جور جانوری کباب شده و برای خوردن محیاست.
 



 


در این بازارها که قدمت چندین ساله دارند انواع حشرات هم به صورت کباب شده در محیط باز دیده می شوند که بعضی مردم علاقه ی زیادی به خوردن آنها دارند. از ستاره دریایی گرفته تا عقرب، ملخ، سوسک، مارمولک، هزارپا … که خدا کند هیچکدام از شما دوستان مجبور به خوردن آنها نشوید.


و اما یک بازار کاملا متفاوت …



 
بازار سنتی استامبول



 
بازار سنتی پاکستان

 
بازار شناور تایلند



 

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
من عاشق اسم سنتی هستم چقدر زیباست. ماشاالله به بازار هند عجب هرج و مرجی رواست بیچاره فروشنده ها پاسخگویی کدامیک از مشتریها بایند باشند. وای توی **بشقاب **بازار هندی عجب جونوره چندش اوری ایییییییییییییییییییی
جمعه 13 اسفند 1389

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
****فقط بازار سنتی تبریز رو عشقه ***حال کردم با عکس بازارش لازم دونستم ا بارم که شده سفر کنم به تبریز عشق . یاشاسین آذربایجان . ***البته بازار سنتی پاکستانم با حال بود عجب کیفی داره داخل قایقها ادو بخواد رد اجناس کنه واااااااااای ***. .
جمعه 13 اسفند 1389

kabootar - پاکستان - لاهور
بازار سنتی پاکستان . برگه زردآلو هاش مال شاهرود خودمونه!
جمعه 13 اسفند 1389

gorgnama - ایران - تهران
کشورهای دیگه بازار سنتیشون یه جورایی جنبه توریستی داره ولی این بازار تهران اوه اوه اوه شده یه کلاف سردرگم که خدا نکنه با ماشین اونجا گیر بیوفتی!!!!!!!!!!!
جمعه 13 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
بازار ! جمله قشنگیه یا باید معنی ان: با زار فروختن اجناس باشه و یا باز ار = باز بیار بفروش ! این هم یک واژه ایرانی که بین اللملی شده ! شاد و جهانی باشیم .
جمعه 13 اسفند 1389

TAAT - ایران - اردبیل
بازارهای سنتی ایران ، با معماری منحصر به فرد خود، چشم هر انسانی را خیره می کند. این معماری ، بازارهای ایرانی را در چهار فصل سال قابل استفاده کرده و بوی هنر از چهار سوهای آنها به مشام می رسد.خوشبختانه مرمت آنها هم کم و بیش انجام شده است.
جمعه 13 اسفند 1389

shahab46 - المان - هانوفر
بهترین بازار بازار بورس نیویورک است
جمعه 13 اسفند 1389

khatoon1132 - هلند - امستردام
جای بازار وکیل شیراز خالیه . با سلام من کاربر جدید هستم
جمعه 13 اسفند 1389

milan2009 - سوئد - نورشپینگ
بازار استانبول خیلی قشنگ است من آنجا بودم خیلی بزرگ و قدیمی است
شنبه 14 اسفند 1389

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
khatoon1132 - هلند - امستردام سلام خوش اومدی. افرین خوب و به موقع گفتی ای ول
شنبه 14 اسفند 1389

صبح کابل - افغانستان - کابل
اهای مردم ما هم چندین بازار سنتی داریم ، اما اینجا از آن هیچ نام نبرده اید در حالیکه ما یکی از همسایه های ایران هستیم که مشترکات فرهنگی، دینی و لسانی بسیار نزدیک داریم.
شنبه 14 اسفند 1389

آزادی برای ایران - آلمان - اشتوتگارت
معماری اسلامی.این دیگه چه صیغه ای هست دیگه.
دوشنبه 16 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.