صرافی گاندی
● خانه ● تبادل نظر پرنیان ● چت روم پرنیان ● سفارش آگهی ● تماس با ما ● فیلترشکن ● عضویت در سایت
نگاهی به تاریخ اجتماعی روابط سکسی در ایران نگاهی به تاریخ اجتماعی روابط سکسی در ایران

جمعه 17 سپتامبر 2010 - 26 شهریور 1389
اخیرا ترجمه فارسی کتاب «تاریخ اجتماعی روابط سکسی در ایران» اثر ویلم فلور در سوئد منتشر شده است. این کتاب بررسی تاریخی پهنه گسترده روابط سکسی و زناشویی، ازدواج موقت، روسپیگری، همجنس‌گرایی و بیماری‌های جنسی در ایران است.


● دختران پسران و مسائل جنسي


نگاهي به تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران

اخيرا ترجمه فارسي كتاب «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» اثر ويلم فلور در سوئد منتشر شده است. اين كتاب بررسي تاريخي پهنه گسترده روابط سكسي و زناشويي، ازدواج موقت، روسپيگري، همجنس‌گرايي و بيماري‌هاي جنسي در ايران است.

روي جلد كتاب

ويلم فلور (Willem Floor)، جامعه شناس و پژوهشگر هلندي به زبان‌هاي فارسي و عربي كاملا مسلط است و تا به حال‌نيز كتاب‌هايي زيادي را درباره تاريخ و فرهنگ ايران نگاشته است. وي انتشارترجمه‌ي فارسي كتاب «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» را فرصتي براي خود مي‌داند كه خواننده را با «تاريخ ۲۵۰۰ ساله‌ي هنجارها، ايستارها و زناشويي و زناشويي موقت، روسپي‌گري، همجنس‌گرايي و رواج بيماري‌هاي واگيردار سكسي در جامعه‌ ايران» آشنا كند. او در اين «سفر تاريخي» نشان مي‌دهد كه چه‌گونه هنجارها و كردارها در زمينه‌هاي ياد شده درگذرقرن‌ها تغيير يافته يا پايدار مانده‌اند.

فلور در كتاب خود از منابع گوناگوني بهره گرفته است، از ادبيان قديم ايران، از مسعود سعد سلمان، سوزني سمرقندي، حافظ و سعدي، مولوي و عطار گرفته تا يادداشت‌ها، خاطرات و مشاهدات خارجي‌هايي كه در طول تاريخ به ايران سفر كرده و گزارش‌هايي درباره مشاهدات خود نوشته‌اند.

ويلم فلور

بيش از ۹۰ صفحه از كتاب ۴۳۵ صفحه‌اي «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» به يادداشت‌ها و ذكر منابعي اختصاص داده شده كه نويسنده براي پژوهش خود مورد استناد قرار داده است.  محسن مينوخرد، مترجم اين كتاب با تلاش زيادي نقل قول‌هاي كتاب را، به‌جز چند نمونه از اشعاري كه وي به ‌آن‌ها دسترسي نداشته، با مراجعه به متون اصلي در ترجمه‌اش منعكس كرده است.

 

فلور هدف اثر خود را مطالعه تطبيقي نمي‌داند. او مي‌خواهد «خواننده به نگاه متعادلي از روابط سكسي در ايران، آن‌گونه كه در منابع آمده‌اند، دست يابد.» به گفته نويسنده اين كتاب اگرچه منابع ياد شده «نخبه‌گرا، مردسالار و از ديد ناظران خارجي‌اند» اما وي تلاش كرده با بهره‌گيري از همه اين‌ها «تصويري تاحد ممكن نزديك به واقعيت» را عرضه كند.

 

كتاب «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» با عنوان «A Social History of sexual Relations in Iran»  به زبان انگليسي نوشته و در سال   ۲۰۰۸ در آمريكا منتشر شده است. ترجمه اين كتاب توسط انتشارات فردوسي در سوئد به چاپ رسيده است.

 

تاريخ روابط «سكسي» يا «جنسي»

 

محسن مينوخرد، مترجم كتاب در مورد اينكه چرا نام «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» و نه «روابط جنسي» را به عنوان ترجمه تيتر انتخاب كرده  مي‌گويد: « واژه‌ي "سكس" ريشه‌ي لاتين دارد، به معناي جنس است. بنابراين رابطه‌ي جنسي در متن‌هاي دقيق‌تر، يعني متن‌هاي علمي، ابهام معنايي پيدا مي‌كند. چون رابطه‌ي جنسي رابطه بين دو جنس و از جمله رابطه‌ي اقتصادي، رابطه‌ي حقوقي و بسيار روابط را دربرگيرد. بنابراين لزوماً رابطه‌ي جنسي به معناي رابطه‌ي همخوابگي نيست. به همين دليل  بهتر ديدم  براي كتابي كه موضوعش همخوابگي دو جنس ، زن و مرد، يا  دو همجنس ، مرد و مرد  يا زن و زن  است ، عبارت "رابطه‌ي سكسي" را به‌كار ببرم....علاوه براين با واژه‌ي سكس مي‌شود تركيب‌هاي مختلفي هم ساخت  مانند " سكس‌ورزي " يا زنان "سكس‌كاره" كه  دراين كتاب به كاربرده ام  ولي با همخوابگي يا با رابطه‌ي جنسي اين تركيب‌ها ساخته‌شدني نيستند.»

كتاب «تاريخ اجتماعي روابط سكسي در ايران» در پنج بخش تاريخ روابط سكسي در ايران را مورد پژوهش قرار داده است. در بخش نخست ازدواج در ايران به عنوان امري خانوادگي مورد بررسي قرار مي‌گيرد. نگاه فلور به موضوع ازدواج در ايران نگاهي تاريخي است. او با تكيه به آثار و شواهد باقي‌مانده، از ازدواج در دوره هخامنشي آغاز مي‌كند و سپس با نگاهي گذرا به دوره‌هاي پيش از اسلام، به مقررات اسلام و زناشويي تا به ايران امروز مي‌رسد. معيار‌هاي اجتماعي و اقتصادي در همسر  گزيني، چند همسري و نقش بكارت، طلاق و «بكن و نكن‌هاي توي بستر» از مباحثي هستند كه نويسنده در اين فصل از كتاب مطرح مي‌كند.

 

فلور بخش ويژه‌اي را به موضوع ازدواج موقت اختصاص داده است. موضوعي كه هنوز هم موضوع بحث‌هاي داغ در جامعه و در ميان نمايندگان مجلس هم هست. محسن مينوخرد انتشار ترجمه كتاب را در اين زمان يك تصادف مي‌داند و مي‌گويد: «شايد اين كتاب بايد ده‌سال يا بيست‌سال پيش نوشته مي‌شد.  متأسفانه   بسياري از ما ايراني ها حتا از نگاه اسلامي  و شيعي به ازدواج، صيغه، متعه و اين‌ها هم آگاهي درستي نداريم. چون ما هرگز نگاه تاريخي به اين مسأله نداشته‌ايم. و در بسياري از مواقع  با نگاه محض سياسي  با اين موضوع  برخورد كرد ه‌ايم. اما ويلم فلور بي‌طرفانه هم  منابع اسلامي  را بررسي كرده، هم  منابع ايران پيش از اسلام و همين طور معاصر را.»

 

نكته جالب توجه در اين بخش از كتاب علاوه بر بررسي موضوع ازدواج موقت در دوره صفويان تا قاجار، برخورد اقليت‌هاي مذهبي مانند مسيحيان و يهوديان در ايران با اين موضوع است. در بخش سوم كتاب موضوع روسپيگري در طول تاريخ ايران از خليفه‌ها تا دوران مغول، دستمزد روسپيان و نگاه اجتماع به آنان در طول تاريخ مورد گفت‌وگو قرار گرفته است. نشان دادن ديد مردسالاري در جامعه ايران نسبت به اين موضوع مورد توجه فلور است. روسپي‌گري در ايران در دوران جمهوري اسلامي جاي ويژه‌اي را به‌خود اختصاص داده است.

 

موضوع روابط هم‌جنس‌گرايانه در اين كتاب با استناد به اشعاري از اديبان بزرگ ايران در بخشي جداگانه مطرح شده است. علاوه بر عشق به پسران نابالغ كه انعكاس زيادي در ادبيات ما نيز داشته است، در اين كتاب در مورد لزبيگري و روابط بين مردان نيز اشاره شده است. در بخش پاياني كتاب بيماري‌هاي جنسي در ايران و گسترش آن در ايران معاصر، از جمله ايدز، پرداخته شده است.

فرهنگ پدرسالاري مانعي براي تحقيق علمي

 

پرداختن به موضوع سكس در جامعه ايران بسيار دشوار است. سكس از محرمات محسوب مي‌شود و تابوست. به اعتقاد محسن مينوخرد، مترجم كتاب: «ما  در ايران از سكس  فقط در ناسزاها  يا در جوك‌ها‌مان ياد مي كنيم و هيچ وقت نگاه علمي و تاريخي به اين مسأله نداشته ايم . سكس بخش مهم وجودي انسان است. بعد از خوردن و نوشيدن، سكس مهم‌ترين نياز تن آدمي است.  ولي  پدرسالاري  چيره بر فرهنگ ما  اجازه ي پرداختن علمي به آن را نداده است، يعني آ‌ن‌چنان كه در غرب به آن  پرداخته‌اند  و تاريخش را از گذشته‌هاي دور نياكان پيش ـ انسان ما بررسي كرد‌ند.»

از ديدگاه نويسنده درايران نيز مانند هرجاي ديگر، همه‌گونه رابطه‌ي سكسي ميان مرد و زن، مرد و مرد، زن و زن، انسان و حيوان دركاربوده است. وي مي‌گويد: «جدا از بافت ديني و فرهنگي متفاوت، آن‌چه در اين بررسي نشان مي‌دهد اين است كه طبيعت و تنوع و مشكلات روابط سكسي در ايران در طي سده‌ها چندان فرق بزرگي با روابط سكسي مثلا در كشورهاي اروپايي ندارد... تاريخ روابط سكسي نشان مي‌دهد كه مردم، هراندازه هم جامعه و مذهب بخواهند هنجارهاي آن‌جهاني را به‌زور بر ايشان باركنند، طبيعتِ انساني خود را انكارنمي‌كنند.»

 

فلور ماهيت دشواري‌هاي موجود بر سر راه روابط سكسي در ايران را به دشواري‌هاي بسياري از كشورهاي صنعتي شبيه مي‌داند، ‌‌‌‌‌‌«به چالش كشيدن ادعاي مرد در چيرگي داشتن بر زن، تغيير يافتن سن ازدواج، سكس پيش از ازدواج، افزايش ميزان طلاق، افزايش همه‌آميزي سكسي، روسپي‌‌گري، بچه‌هاي خياباني، همجنس‌گرايي و بيماري‌هاي انتقال يابنده از راه سكس. اما اين‌كه حكومت ايران قادر خواهد بود به نحو موثري از پس اين مشكلات برآيد، بستگي دارد به اين كه با توجه به گرفتاري‌هاي ديني‌اش، چه‌گونه دست به عمل خواهد زد و پيش خواهد رفت. آينده نشان خواهد داد.»

 

علاقه‌مندي به فرهنگ ايران

 

ويلم فلور Willem Floor، در سال ۱۹۴۲ در هلند به دنيا آمده و در فاصله ۱۹۶۳ تا ۶۷ در دانشگاه اوترخت در رشته جامعه شناسي و اقتصاد تحصيل كرده است. او د ر۱۹۷۱ در همين رشته‌ها از دانشگاه ليدن دكترا گرفت. فلور مي‌گويد: «با خواندن تاريخ بيهقي بود كه من عاشق فرهنگ ايران شدم و ديگر رهايش نكردم. از آن زمان، كه ۴۵ سال پيش است، تحقيقاتم را  براي جامعه‌ي با فرهنگ و با تاريخ ايران ادامه دادم.»

 

فلور نزديك به ۲۰ سال در بانك جهاني به سمت كارشناس انرژي كار كرد. در اين سال ها كتاب تاريخ اقتصادي-اجتماعي ايران را منتشر كرد. او در سال‌هاي گذشته بارها در ايران بوده و به اقصي نقاط كشور سفر كرده است.

 

از جمله كتاب‌هاي ديگر ويلم فلور مي توان از "تاريخ تئاتر در ايران"، "بهداشت عمومي در ايران دوره قاجار"، "تاريخ اقتصادي اجتماعي در دوره صفويه"، "تاريخ پنج شهر از جمله تاريخ بندرلنگه"، و كتاب ديگري راجع به بندر عباس و ميناب، "خليج فارس، ظهور عرب‌هاي خليج فارس ۱۷۴۷ – ۱۷۹۲"  و كتاب‌هاي اخير وي "سفر به شمال ايران از ۱۷۷۰ تا ۱۷۷۴" ، القاب‌ها و اجرت‌ها در ايران صفوي نام برد. ويلم فلور در حال ‌حاضر مشغول نگارش كتاب "بازي‌هاي ايراني" است كه به زودي منتشر مي‌شود.

pandora - آلمان - ان ار و
تا زماني كه سكس در ايران تابو باشه اين كتابها و بحث ها اثري نداره.اول بايد زير ساخت هاي فرهنگي رو درست كرد و روي عامه مردم كار كرد ...بيش از تاريخ سكس,علم و اگاهي امروزي به درد جامعه ما ميخوره
جمعه 26 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
چه جالب
جمعه 26 شهريور 1389

sanama - امریکا - سیاتل
. واقعا توی این هاگیر و واگیر به یک همچنین تحقیق ارزشمندی احتیاج داشتیم. واقعاواقعوئواعع. ع توي
شنبه 27 شهريور 1389

ساعت 12 - ایران - تهران
ان شاء ا.. روزی کتاب آخوند از پیدایش تا نابودی در ایران را بنویسد.
شنبه 27 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
اگر چشم مدخل روح باشد، آنوقت میتوان گفت که لب هم. راهرو ذهن اسـت. مــا افکار خود را با یک لبخند انتقال می. دهیم، عشق را در کلمـات می گنجانیم و علایق خود را با. بوسه ابراز می نماییم. در یک بوسه مطالب عمیقی وجود. دارد که بیان آن ها فرای لغات و کلمات است“بوسیدن هنر است و نشان دهنده یک نوع. بیان فردی و کاملاً شخصی از عشق و محبت می باشد.” بوسه زمانی ایجاد می شود که زوجین برای اولین بار به هم نزدیک می شوند، پس کاملاً طبیعی است که دو طرف کمی مضطرب شده و عصبی شوند“بوسه یک عمل کاملاً دو طرفه بوده؛ تا ندهید نمی توانید بگیرید و بالعکس.” .
شنبه 27 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
وقتی کبوتری شروع به معاشرت با کلاغها می کند پرهایش سفید می ماند، ولی قلبش سیاه میشود. دوست داشتن کسی که لایق دوست داشتن نیست اسراف محبت است ( دکتر علی شریعتی). دل های بزرگ و احساس های بلند، عشق های زیبا و پرشکوه می آفرینند ( دکتر علی شریعتی ). اما چه رنجی است لذت ها را تنها بردن و چه زشت است زیبایی ها را تنها دیدن و چه بدبختی آزاردهنده ای است تنها خوشبخت بودن! در بهشت تنها بودن سخت تر از کویر است ( دکتر علی شریعتی ). اکنون تو با مرگ رفته ای و من اینجا تنها به این امید دم میزنم که با هر نفس گامی به تو نزدیک تر میشوم . این زندگی من است (دکتر علی شریعتی). وقتی خواستم زندگی کنم، راهم را بستند.وقتی خواستم ستایش کنم، گفتند خرافات است.وقتی خواستم عاشق شوم گفتند دروغ است.وقتی خواستم گریستن، گفتند دروغ است.وقتی خواستم خندیدن، گفتند دیوانه است.دنیا را نگه دارید، میخواهم پیاده شوم (دکتر علی شریعتی). اگر قادر نیستی خود را بالا ببری همانند سیب باش تا با افتادنت اندیشه‌ای را بالا ببری (دکتر علی شریعتی).
شنبه 27 شهريور 1389

Black Chador - امريكا - ولدن
كاش يكنفر هم در مورد جفتگيري در اسلام مينوشت. تقلبي نژاد بايد يه خونه هم به اين بده.
شنبه 27 شهريور 1389

mashady - انگليس - منچستر
وقتي با جنس مخالف حرف ميزنيم يك احساس خوب يك احساس شادي كه اغشته به خجالت است در خود حس ميكنيم اين احساس لذت بخش كه قسمتي از زندگي و مسير رشد ماست ميتواند با سليقه فردي شكوفا شود . چرا بايد به اين مرحله از زندگي و به اين احساس شاد كننده نام نفس حيواني نفس عماره گذاشت ادعا كرد كه اين احساس بدون دخالت عقل به بيراهه ميرود اتفاقن برعكس با دخالت عقل در احساس است كه به بيراهه ميرويم يك خروس يا هر موجود زنده اي شير اسب با ديدن جنس مخالف خود يكسري رفتارهاي خاص بروز ميدهد انسان هم اگر پليس و قانوون و دين تعادلش را بر هم نزند و او را به مشكل روحي جنسي مبتلا نكند بي شك تا انتهاي مسير رشد و تكامل را مي پيمايد
شنبه 27 شهريور 1389

amir-amir - کانادا - تورنتو
بايد جالب باشد٬ علاقمندان مى توانند به اثر جامعه شناس خوش قريحه و معروف ايرانى مرحوم جعفر شهرى تحت عنوان تاريخ اجتماعى تهران ( ۶ جلد ) مراجعه کنند بسيار شيرين و جامع در اين باره سخن گفته اند
شنبه 27 شهريور 1389

chemimahpour - ایران - تهران
طبیعت انسانی شامل خیلی چیزها میشه:آدم کُشی-دُزدی-پُر خوری و...آیا هر چیزی که طبیعت ماست خوبه؟. شما که اینقدر سکس و همجنس گرایی را از طبیعت انسان می دانی،آیا تابحال با حیوانات سکس کردی؟!خداوند مریضی ها را برای اینجور جاها آفریده.
شنبه 27 شهريور 1389

irani.ir - ايران - تهران
از قزوين و سار قولوخان چيزي ننوشته?
شنبه 27 شهريور 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان ممنون از متنی که نوشتی. خیلی جالب بود. .. متاسفانه محدودیت های موجود در جامعه ایران از بررسی کارشناسانه این نوع موضوعات جلوگیری میکنه. حیف که بجای متخصصان ایرانی باید اطلاعات رو از خارجیها گرفت. به امید روزی که نویسندگان و کارشناسان ایرانی با آزادی کامل به بررسی مشکلات جامعه بپردازند.
شنبه 27 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
surena1611 - آلمان - اشتوتگارت خواهش مي كنم دوست عزيز؛ دقيقا واقعيت رو گفتي .الهي امين.
شنبه 27 شهريور 1389

Darvish101 - انگلیس - لندن
dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان / اگر وسط کتابمو وا کنی میبینی که بو میده ( دکتر علی شریعتی ) چرا بو میده ( دکتر علی شریعتی )؟ چون در اسلام گفته شده ان کسی مسلمان واقعیست که یخه پیرهنشو با دوده ته قابلمه سیاه کنه ( دکتر علی شریعتی ) چرا قابلمه ؟ این که وسطش خیلی بزرگه ( دکتر علی شریعتی )؟ مگه هرچی وا شد باید وسطشو بوکنی ( دکتـــــر علی شریعتی ) نه حق با شماست ( دکتــــر علی شریعتی) ! یه جایی کتابم نوشته ! کجایی جیگــــــر سیبیلو ( دکتــــــر علی شریعتی ) به دختر عربه نا اریایی ! اخه مگه میشه شما کتاب منو حفظ باشی ولی اسم ایرانی رو خودت بذاری دختر نااریایی ( دکتـــــر علی شریعتی) چون هویت خودم هم مشخص نیست ( دکتـــــر علی شریعتی ) نه اخریش نباید مینوشتم دکتـــــــــــــــرشریعتی ! باید مینوشتم دکتر نااریایی ! بابا اصلآ قاطی کردم ( علی دکتـــــــر شریعتی ) راستی دکتــــــر بهشتی ؟ رفته گل بچینه ؟
يكشنبه 28 شهريور 1389

$persian$ - ایران - تهران
سکس بزرگترین نعمت خداست
يكشنبه 28 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
Darvish101 - انگلیس - لندن من اطلاع زيادي در باره شخصيت دكتر علي شريعتي ندارم و اينكه چجور ادمي بوده رو نمي دانم اما از بعضي از متنهاش خوشم مياد .خيلي ممنون از اينكه من و راهنمايي كردي واقعيتش نمي دونستن شريعتي يك عرب پرست بوده
يكشنبه 28 شهريور 1389

dorbin - المان - هانوفر
Darvish101 - انگلیس - لندن . دمت گرم .صاف زدي وسط هدف .
يكشنبه 28 شهريور 1389

mashady - انگليس - منچستر
dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان چه زيبا نوشتي مرسي به حرف Darvish101 - انگلیس - لندن توجه نكن اون دلقك اينجاست
يكشنبه 28 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
mashady - انگليس - منچستر خواهش ميكنم عزيزم نظر لطف شماست.باشه حتما؛موفق باشي دوست من
يكشنبه 28 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
dorbin - المان - هانوفر چابلوسي و پاچه خواري تو اين سايت اكيدا ممنوع اين سايت يك جمع دوستانه و صميمي است و اعضاي ان ازهم از روي دوستي تعريف يا انتقاد ميكنند شما هم اگه نظري داريد مستقيما به خود من بگيد
يكشنبه 28 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
Darvish101 - انگلیس - لندن در ضمن من كاري به تعصبات دكتر شريعتي ندارم و نميدونم اون چه فرقه اي بوده براي من كتابهاي زيباي او جالب است و از بسياري از گفتهايش بخصوص مسائل روانشناسي و عاشقانه لذت ميبرم من توهين( دخترنا اريايي )رو از شما نشنيده مي گيرم من يك دختر اريايي اريايي هستم من دختر شاه ايران كوروش كبير هستم
يكشنبه 28 شهريور 1389

s a e i d - ایرن - مشهد
دختر شاه ایران قصد ازدواج نداره
دوشنبه 29 شهريور 1389

bisarzamin - ايران - تهران
Darvish101 - انگلیس - لندن - معلومه از اون آدمايي هستي که مايه داري و خوشي زده زير گلوت و هار شدي - احترام گذاشتن به احساس ديگران از يادت رفته - يه انديشه و احساس و جمله زيبا/ زيباست حالا از هرکي ميخواد باشه - آدم بي احساسي مثل شما نميتونه زيبا رو زشت کنه. متاسفم برات فقط همين- موفق باشي. ((من دشمن تو و عقايد تو هستم اما حاضرم جانم را براي آزادي تو و عقايد تو فدا کنم......!))
دوشنبه 29 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
s a e i d - ایرن - مشهد چرا اگه ادمش پيدا بشه چرا كه نه!!1
سه‌شنبه 30 شهريور 1389

dokhtare_ariaei - ايتاليا - ميلان
bisarzamin - ايران - تهران مرسي دوست عزيز خوشم اومد از شما جواب دندان شكني به Darvish101 - انگلیس - لندن دادي.هميشه موفق و پاينده باشي تا بعد بدروود
سه‌شنبه 30 شهريور 1389

Facebook Twitter Contact us RSS
www.IranianUK.com
صرافی کاسپین
جهت سفارش آگهی کلیک کنید
جدیدترین مطالب سایت
دیدنی ها و شنیدنی های روز
داغ ترین و پربیننده ترین مطالب
اخبار ایران و جهان
اخبار ورزشی
اخبار سینما و موسیقی
اخبار ایرانیان خارج از کشور
حوادث
عکسهای دیدنی
ویدیو کلیپ
دانلود فیلم
دانلود موزیک
دختران پسران و مسائل جنسی
پزشکی و سلامتی
علمی و دانستنیها
مقالات
داستان
روانشناسی
خانواده و زندگی زناشویی
تاریخی فرهنگی و هنری
زنان
مد آرایش و زییایی
تغذیه رژیم و گیاهان داروئی
آشپزی
مذهب و عرفان
طنز و جوک
کتاب و شعر فارسی
ایران سرای من
انواع فال طالع بینی و تعبیر خواب
بازی و سرگرمی
روزنامه ها و مجلات
کامپیوتر و دانلود نرم افزار
رنگارنگ
دانلود بازی و تمهای موبایل
راهنمای زندگی در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور
مهاجرت
کودکان
رادیو و تلویزیون
لینکستان
امکانات
خانه
تبادل نظر پرنیان
چت روم پرنیان
سفارش آگهی
تماس با ما
فیلترشکن
عضویت در سایت
RSS
آگهی های متنی
تحصيل در آمريكا
ادامه تحصیل در انگلستان
کالج های زبان در انگلستان
طراحی حرفه ای وب سایت
دایرکتوری مشاغل ایرانیان
سرویس تلفن راه دور Pars Tel
کنترل پنل کاربران
عضویت در سایت
تغییر کلمه عبور
تغییر دیگر مشخصات
جستجو در ایرانیان انگلستان
عضویت در خبرنامه
ایمیل :
تلفن ارزان - کیفیت برتر
Samyani Exchange
جهت سفارش آگهی کلیک کنید
دوره های آموزش پرستاری دندانپزشکی
صرافی پرآرا
تلفن رایگان
مرکز دموکراسی برای ایران
دویچه وله فارسی
ادامه تحصیل در انگلستان
طراح وب سایت
ادامه تحصیل در آمریکا
صرافی کاسپین
راهنمای مشاغل ایرانیان
طراح وب سایت
کتاب فروشی نما
اين سايت هيچ گونه مسئوليتي را در قبال آگهي ها نمي پذيرد
جدیدترین مطالب سایت
پیش فروش سکه؛ ناکامی بانک مرکزی، زیان خریداران
فاطمه هاشمی: به پدرم گفتند که باید از کاندیداتوری انصراف دهد
خودکشی مورخ راست گرا در کلیسای نوتردام پاریس
فاطمه هاشمی: به پدرم گفتند که باید از کاندیداتوری انصراف دهد
واکنش رد صلاحیت شدگان : مشایی : رد صلاحیت خود را ظلم می دانم و آن را از طریق رهبری پیگیری می کنم
رشته «مطالعات زنان» دانشگاه تهران حذف شد
دیپلمات‌های‌ غربی: ایران ظرفیت اتمی خود را توسعه داده است
زیباکلام: حکم حکومتی برای هاشمی صادر نمی‌شود
حذف هاشمی رفسنجانی و کاهش تاب تحمل نظام اسلامی
هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی رد صلاحیت شدند - اسامی هشت نامزد ریاست جمهوری اعلام شد
عربستان سعودی: بازداشت 10 نفر با ادعای جاسوسی برای ایران
ازدواج 2 مجری ممنوع‌الکار
درگیری سوریه و اسرائیل در بلندی‌های جولان
معاون ستاد کل نیروهای مسلح: هیچ دخالتی در انتخابات نداریم
وزرات خارجه ایران: فراتر از تعهداتمان به آژانس انرژی اتمی، اقدامی نمی کنیم
ولایتی و قالیباف با یکدیگر کنار نیامدند: هر دو تا پایان می مانیم
قتل دانشجوی معلول توسط مرد شیشه ای
رویانیان : با زنجانی به توافق نهایی رسیدیم و دایی رسماً سرمربی پرسپولیس شد
اعلام نتیجه بررسی‌های شورای نگهبان به چهارشنبه موکول شد
هشدار آیت‌الله حائری در مورد رد صلاحیت نامزدهای «برجسته» انتخابات
تلفات سنگین حزب‌الله لبنان در نبرد قصیر در سوریه
انتقاد هاشمی رفسنجانی از 'تخریب‌ها'
قرائتی: رو کردن سند و عکس در زمان انتخابات نشانه پستی است
هشدار مقام شورای شهر:‌ واردات «گندم آلوده و چای تاریخ‌گذشته»
گردباد اوکلاهما ده‌ها کشته به جا گذاشت
شریعتمداری: شورای نگهبان با ردصلاحیت هاشمی، او را نجات بدهد
پایان مهلت شورای نگهبان/ دعوت وزارت کشور از افکار عمومی به صبر
کیهان تذکر گرفت
حامیان دولت می‌گویند دستگیر و احضار شده‌اند
ایران تفاهم‌نامه تحقیق درباره انفجار آمیا را تصویب کرد
ادامه ...
دیدنی ها و شنیدنی های روز
بارانی که خیس نمی‌کند!
فراز و فرودهای۱۵۰ ساله حزب سوسیال دمکرات آلمان
فرش قرمز کن زیر پای ستارگان مشهور
یکی از مرگبارترین گردبادها در تاریخ آمریکا
کاریکاتور جدید خانواده درگیر - دولت تف ملی تشکیل خواهم داد
جریمه کردن یک شهروند برای خودرویی که هنوز تولید نشده
مقام های جمهوری اسلامی ایران چند سال سن دارند؟
جاکلیدی با حیوانات زنده، کالای پر فروش در چین
ورزشی جدید به نام کراس بوچیا
گزارش تصویری از جهان رنگارنگ ادیان در آلمان
جشن رنگارنگ کارناوال فرهنگ‌ها در برلین
ماشین های مدرن پلیس امارات
فرصتهای پیش رو در آینده ایران و خاورمیانه
گوینده تلویزیون قبل از سال ۵۷
بوندس‌لیگای آلمان؛ از رکوردشکنی‌های مونیخ تا "جاسوسی" مورینیو
ادامه ...
داغ ترین و پربیننده ترین مطالب
فرشته نجات کودکان سرطانی ایران درگذشت (371+)
احسان حدادی: دیگر برای ایران مسابقه نمی‌دهم (208+)
ازدواج 2 مجری ممنوع‌الکار (171+)
کاریکاتور جدید خانواده درگیر - دولت تف ملی تشکیل خواهم داد (162+)
حذف هاشمی رفسنجانی و کاهش تاب تحمل نظام اسلامی (159+)
جریمه کردن یک شهروند برای خودرویی که هنوز تولید نشده (151+)
کی روش : عقیلی و رحمتی دیگر جایی در تیم ملی ندارند (149+)
هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی رد صلاحیت شدند - اسامی هشت نامزد ریاست جمهوری اعلام شد (143+)
زیباکلام: حکم حکومتی برای هاشمی صادر نمی‌شود (141+)
دستگاه جدید ماساژ قلبی مرده‌ای را زنده کرد (134+)
هشدار: وقوع زلزله در تهران جدی است - زلزله تهران، زلزله ایران است (128+)
تلفات سنگین حزب‌الله لبنان در نبرد قصیر در سوریه (117+)
پفک شیشه‌ای کودک را راهی بیمارستان کرد (116+)
جشن رنگارنگ کارناوال فرهنگ‌ها در برلین (108+)
بارانی که خیس نمی‌کند! (105+)
ادامه ...
● خانه ● تبادل نظر پرنیان ● چت روم پرنیان ● سفارش آگهی ● تماس با ما ● فیلترشکن ● عضویت در سایت
Copyright 2004 - 2013 © IranianUK.com , All rights reserved.