حجاب اجباری؛ «به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما...»

تصویری از بازداشت خشونت‌بار یک زن و کشیدن او توسط ماموران و تصویری از داخل یکی از ون‌هابی بی سی: با گذشت دو هفته از آغاز دور تازه سختگیری بیشتر در تحمیل حجاب، احمد خاتمی، امروز در نماز جمعه تهران، از این کار دفاع کرده و گفته است: «به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد.»

آنچه آقای خاتمی «ایستادن جلوی ناهنجاری» دانسته و با خشونت ماموران پلیس و دیگر وابستگان نظامی و شبه نظامی حکومت همراه بوده، در روزهای گذشته به نارضایتی گسترده در افکار عمومی انجامیده و حتی برخی نزدیکان به حکومت خواهان توقف آن شده‌اند.

اما روز گذشته احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی ایران در شهر قم بر ادامه این کار تاکید کرد و گفت «هیچ اراده‌ای، تهمتی، افترایی، هیچ سرزنشی و شماتتی ما را از این راه پر فیضی که حضرت حق در برابرمان قرار داده به عقب نخواهد راند.»

آقای رادان در عین حال گفت: «بنده رسما اعلام می کنم، رسما بدانید ما موضوع حجاب و عفاف را یک موضوع کاملا فرهنگی و کاملا اجتماعی می بینیم، اصلاً انتظامی و امنیتی نمی‌بینیم.»

فرمانده انتظامی ایران در حالی از «فرهنگی بودن و انتظامی» نبودن حجاب اجباری می‌گوید که ماموران انتظامی در شهرهای مختلف حضور سنگینی دارند و در مواردی هم با شهروندان درگیر شده‌اند.

احمدرضا رادان از سویی گفته «مردم در کنار پلیس، با پلیس، برای پلیس و همراه و همگام با پلیس هستند»، اما از سوی دیگر ضمن تشکر از ابراهیم رئیسی برای همراهی در تحمیل حجاب گفته است که «رئیس جمهور نیز در شرایطی که معمولاً رؤسای جمهور به دلیل کسب رأی در انتخابات به این عرصه‌ها ورود نمی‌کنند، در میدان حضور دارد.»

مشخص نیست اگر از نظر آقای رادان تحمیل حجاب اجباری یک خواسته اکثریت مردم است چگونه به کسب رای نامزدهای انتخاباتی ضربه می‌زند.
احمد خاتمی در نماز جمعه این هفته تهران گفته است: «حجاب از ضروریات دین است بی حجابی خلاف شرع و قانون است»احمد خاتمی در حمایت از برخوردهای پلیسی با پوشش زنان از حامیان حکومت خواسته تا «در مسئله عفاف و حجاب دو قطبی نکنید. منطقی و استدلالی بحث کنید و انگ نزنید. انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند.»

به نظر می‌رسد اشاره آقای خاتمی به اعتراضات برخی از حامیان جمهوری اسلامی به نحوه خشن اجرای طرح جدید در خیابان‌های تهران است که حتی برخی افراد، مانند مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبر ایران، نیز به آن اعتراض کرده‌اند.

امروز مسیح علی‌نژاد، از مخالفان شناخته شده حکومت ایران در اینستاگرام ویدئویی از خیابان انقلاب تهران منتشر کرد که به گفته او از «اقدام به تهدید و برخورد با زنان بر سر حجاب» ضبط شده است. خانم علی‌نژاد گفته است در پی این تهدیدها «تعدادی از رهگذران به این مساله اعتراض» کرده که در نتیجه ماموران با مردم درگیر می‌شوند.

او می‌نویسد: «مردم هر روز شجاع‌تر می‌شوند و هر جا که آزارگران حجاب، زنی را احاطه کنند، صدای اعتراض مردم هم بلند است.»

از ۲۵ فروردین ماه امسال نهادهای مختلف نظامی و انتظامی اقدام به برگزاری «طرح نور» کردند که هدف آن اجبار زنان و دختران برای گذاشتن حجاب اجباری در خیابان‌های ایران است، و ویدیوها و خبرهای منتشر شده در این خصوص حاکی از برخوردهای خشن با شهروندان و گاه ضرب و شتم آنها به هنگام دستگیری است.

دوم اردیبهشت نیز حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، که پایگاه‌های بسیج تهران هم زیرمجموعه آن است اعلام کرد که نیروهای آموزش‌دیده سپاه و بسیج با عنوان «سفیران مهر» برای پیگیری جدی‌تر رعایت «ضوابط حجاب» در شهرهای ایران وارد عمل شده‌اند.

آقای حسن‌زاده تن ندادن برخی از زنان به حجاب اجباری را به «دشمنان» و «سرویس‌های اطلاعاتی غربی» نسبت داد.

او گفت که «سفیران مهر» آموزش دیده‌اند تا «ضوابط مربوط به حجاب در اماکن عمومی و تذکر و روشنگری قاعده‌مند را به صورت جدی‌تر در میان اصناف، ادارات، بازار، معابر، بوستان‌ها، تفرجگاه‌ها و حمل و نقل عمومی تهران» پیگیری کنند.

یک روز پس از آن غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ایران، در جلسه شورای عالی این نهاد درباره اعمال حجاب اجباری گفت: «اگر پلیس به کسی تذکر داد و او تمرد کرد یا به پلیس تعرض کرد با متخلف طبق قانون برخورد می‌کنیم.»
ممنوعیت منشی زن و طرح‌های ویژه برای مدارسدر روزهای اخیر و همزمان با اجرای طرح حجاب در شهرهای بزرگ ایران و برخورد با پوشش اختیاری زنان، خبرهایی نیز در خصوص ممنوعیت استفاده از منشی زن در ادارات دولتی منتشر شده است.

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه دو روز پیش بر «ممنوعیت قانونی داشتن منشی غیر همجنس» در ادارات تاکید کرد و خواستار اجرای آن شد.

امروز همچنین محمدحسین پورثانی، معاون وزیر آموزش و پرورش ایران از اجرای «طرح عفاف و حجاب» در مدارس خبر داد.

آقای پورثانی به خبرگزاری ایسنا گفته است که «۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.»

این مقام دولتی ایران در خصوص نحوه اجرای این ۱۶ طرح و یا جزییات آن توضیحات بیشتری نداد.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش ایران دلیل حضور دانش‌آموزان در اعتراضات ۱۴۰۱ را به خانواده‌ها نسبت داد و گفت: «دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.»

او نتیجه گرفته است: «وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید.»

به گفته او معاونت پرورشی آموزش و پرورش به دنبال اجرای «روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی» در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه است.
«از دست رفتن بینایی صدیقه وسمقی»همزمان با طرح‌های حکومت برای اجبار زنان و دختران به رعایت حجاب، خبرها از داخل زندان اوین حاکی از آن است که صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و محقق که در پی اعتراضات ۱۴۰۱ حجاب را کنار گذاشت، در شرایط مطلوبی به لحاظ جسمانی به سر نمی‌برد و «بینایی خود را از دست داده است.»

محمد ابراهیم‌زاده، همسر خانم وسمقی روز گذشته اعلام کرد که حال او در زندان «مناسب» نیست.

به گفته آقای ابراهیم زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان این بوده که «در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.»

پس از آن خانم وسمقی به بیمارستان فارابی اعزام می‌شود و در آنجا مشخص شد «روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است.»

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی درج شده که «ایشان تحمل حبس ندارد و این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد، اما هنوز ارسال نشده است.»

به گفته او خانم وسمقی در زندان دچار بیماری قبلی شده که «قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است اما الان مشکل قلب و فشار خون دارد.»
+0
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    در اسلام همه چیز زورکی و اجباری است‌ و هیچ انتخاب شخصی برای فرد مسلمان وجود ندارد و تمام قوانین آن بایستی به اجبار قبول شود و حتی برای خروج از این دین پلید اجازه شخصی وجود ندارد و شخص بعنوان مرتد شناخته می شود و وحکم آن مرگ است. مسخره نیست که نامش را هم گذاشته اند دین رحمت😃😃
    0
    4
    شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.