خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با عدم بهداشت دهان و دندان

از دست دادن دو یا چند دندان، خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۳۳ درصد افزایش می‌دهددویچه وله: شواهد نشان می‌دهد که میکروبیوم دهان می‌تواند با انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان سر و گردن، سرطان روده بزرگ و سرطان پانکراس برای افرادی که بیماری لثه دارند مرتبط باشد.

به گزارش Everyday Health، محققان دانشگاه هاروارد طبق مطالعه‌ای که در مجله "Nature" منتشر کرده‌اند، تعدادی از باکتری‌های مهم را از جمله "Fusobacterium nucleatum" که معمولاً در سطوح پایین در دهان یافت می‌شود اما می‌تواند رشد کند، منجر به التهاب و بیماری لثه گردد و در صورت عدم درمان، سلامت لثه  و بافت‌های نگهدارنده دندان را به خطر بیندازد، را مورد بررسی قرار دادند.

در جریان این مطالعه در مرحله اول، محققان دریافتند که افرادی که سابقه بیماری لثه دارند در مقایسه با افراد بدون سابقه بیماری لثه، ۵۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند. نتایج همچنین نشان داد از دست دادن دو یا چند دندان، خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۳۳ درصد افزایش می‌دهد.

همچنین بیماری لثه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری مرتبط بود.

در مطالعه دوم، محققان دریافتند که بیماری لثه با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز مرتبط است. در مقایسه با افرادی که سابقه بیماری لثه نداشتند، خطر ابتلا به پولیپ دندانه‌دار در افرادی که بیماری لثه داشتند، ۱۷ درصد بیشتر بود.

پولیپ دندانه‌دار نوعی پولیپ روده بزرگ است که در نهایت می‌تواند به سرطان تبدیل شود. حدود ۲۵ درصد موارد سرطان روده بزرگ از این نوع پولیپ ایجاد می‌شود. محققان همچنین دریافتند که از دست دادن چهار دندان یا بیشتر با ۲۰ درصد افزایش خطر ابتلا به پولیپ دندانه‌دار مرتبط است.

در هر دوی این مطالعات، نویسندگان به اختلال احتمالی در میکروبیوم دهان اشاره کردند که می‌تواند با بهداشت ضعیف دهان، ژنتیک، سیگار کشیدن، دیابت و چاقی مرتبط باشد. به گفته دانشمندان تغییرات در میکروبیوم دهان می‌تواند باعث التهاب سیستمیک شود و خطر بیماری را به طور غیر مستقیم افزایش دهد. اما چگونه باکتری‌های دندان به سایر قسمت های بدن می‌روند؟ اساساً سرنوشت تقریباً همه باکتری‌هایی که در دهان زندگی می‌کنند این است که بزاق دهان آنها را فرا گرفته، بلعیده شوند و به دستگاه گوارش برسند.

همچنین باکتری‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث عفونت لثه گردند.

هنگامی که کارهایی مانند گاز زدن سیب یا مسواک زدن را انجام می‌دهید، تعداد کمی از این موجودات می‌توانند از عروقی که در کنار بافت لثه قرار دارند وارد جریان خون شوند. در بیشتر مواقع بدن در یافتن تعداد کمی از باکتری‌ها و از بین بردن آن‌ها خوب عمل می‌کند، اما گاهی اوقات، چیزی که وارد جریان خون می‌شود و منجر به بروز عفونت گردد.

به گفته محققان احتمال ابتلا به بیماری لثه، با مسواک زدن بعد از غذا، نخ دندان کشیدن حداقل یک بار در روز، استفاده از دهانشویه کاهش می‌یابد. علاوه بر این، رژیم غذایی و سبک زندگی سالم، از جمله ورزش منظم و سیگار نکشیدن، سبب سلامت میکروبیوم دهان می‌شود.
+10
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.